logo T Kapelhof

Orval-ambassadeur

De kwaliteit & het ambacht van Orval in ere

De brouwerij van Orval reikt jaarlijks het label Orval-ambassadeur uit aan cafés en restaurants die met veel passie en ambacht over de kwaliteit van het Orvalbier waken. De criteria waaraan voldaan moet worden, zijn Aanwezigheid, Service en Kennis. Hieronder geven we u een kort woordje uitleg over elk van die criteria:

Aanwezigheid

Het trappistenbier van Orval moet in uw café of restaurant prominent aanwezig zijn. De uitbaters moeten hun klanten daarenboven aansporen om het bier te proeven.

Service

Een goede bediening is een prioriteit. Klanten moeten bijvoorbeeld de keuze krijgen tussen een gekoelde Orval of een trappist op kamertemperatuur.

Het bier is jong of ouder dan zes maanden en wordt liefst geserveerd in een schoon en droog glas, al dan niet vergezeld van Orvalkaas.

Kennis

Een echte Orval-ambassadeur heeft alle kennis over Orval in huis. Hij of zij weet hoe het bier gebrouwen wordt en kan u iets over de geschiedenis van de Cisterciënzerabdij vertellen.

Bij ’t Kapelhof kunnen we met fierheid meedelen dat ons het label van Orval-ambassadeur werd toegekend. Daarbovenop zijn we La Trappe-gouverneur. Maak dan zeker eens een tussenstop in ons café om onze trappisten te degusteren.